V Karlových Varech začaly opravy domova pro seniory ve Staré Roli

18. červenec 2017

V Karlových Varech začaly opravy a přístavba domova pro seniory ve Staré Roli. Za téměř 70 milionů korun se navýší kapacita domova na trojnásobek.

V původní budově je 21 lůžek a v přístavbě jich bude dalších 41 a také nové vybavení i výtah. Práce potrvají do jara roku 2019.

Současná budova domova dostane nové opláštění, odizolování, střechu či kuchyni. „Na základě požadavků tam bude vybudována i protipovodňová stěna. Dále tam proběhne úprava parkových prostor," řekl náměstek primátora Čestmír Bruštík.

V Karlových Varech je ještě pět domů s pečovatelskou službou, ty ale nabízejí jinou úroveň služeb. Rodiny z krajského města proto pro své blízké musely hledat místo v zařízeních pro seniory v okolních městech. Většina kapacity domovů pro seniory v Karlovarském kraji je přitom na Sokolovsku a Chebsku.

Čtěte také

„Kompletně teď budeme mít pro seniory v Karlových Varech 62 lůžek. Zvýšení kapacity jsme prosazovali proto, aby klienti mohli být v kontaktu se svými rodinami," doplnil náměstek primátora.

Na Karlovarsku je dále domov pro seniory například v Ostrově, kde se letos také navyšovala kapacita. V únoru začal nově fungovat domov pro seniory také v Mariánské u Jáchymova, kam se přestěhovala část klientů z domova Skalka v Chebu, který také prochází rekonstrukcí.

zdroj: ČTK
Spustit audio