V Karlových Varech začala očekávaná demolice Doubského mostu

Poslední možnost prohlédnout si Doubský most v Karlových Varech měli lidé právě dnes 3. dubna. Před polednem začala jeho demolice.

Bagry se speciálními hydraulickými kleštěmi a bouracím kladivem dnes (3.4.) začaly s demolicí Doubského mostu v Karlových Varech. Samotnému bourání předcházely přípravné práce. Konkrétně musela stavební firma vytvořit val v řece Ohři, ze kterého budou speciální bagry mostní konstrukci bourat.

Podle odhadů dodavatelské firmy by demolice měla trvat celý duben. Postup prací ale závisí na skutečném stavu mostní konstrukce. Speciální bagry se budou „zakousávat“ do mostu a to nejdříve ze břehu v městské části Tašovice. Postupně se budou přesouvat po připraveném valu až k pilíři uprostřed řeky Ohře. Podobnou technologii využívá Ředitelství silnic a dálnic při bourání mostů například na dálnici D1.

Demolice a vybudování nového Doubského mostu bude stát zhruba 66 milionů korun. Původně plánovalo Ředitelství silnic a dálnic jen drobné úpravy konstrukce, a to za necelých 10 milionů korun. Poškození mostu ale bylo příliš rozsáhlé, a tak musela instituce přistoupit k vybudování zcela nové lávky. Po té by se motoristé mohli projet na konci letošního roku.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související