V Karlových Varech začala druhá etapa rekonstrukce Mattoniho nábřeží

17. duben 2012

V karlovarské čtvrti Drahovice začala v pondělí druhá etapa rekonstrukce Mattoniho nábřeží. Stavební práce omezí dopravu a počet míst k parkování. Celková oprava za více než 40 milionů korun má skončit v polovině července. Pro město jde o jednu z největších investičních akcí letošního roku.

Rekonstrukce nábřeží byla nutná kvůli havarijnímu stavu komunikace. Součástí prací je úplné odstranění původní vozovky a nahrazení novým povrchem. V první etapě, která začala v lednu, byla opravena komunikace od Drahovického mostu po Prašnou ulici. V současnosti je na řadě úsek od Drahovického mostu směrem do centra města až po křižovatku s ulicí Vítěznou.

Zakázku získalo ve výběrovém řízení sdružení firem Eurovia a Strabag. Původně navrhované cyklopruhy ale na nové komunikaci nevzniknou. Musel by se kvůli nim přepracovat celý projekt, což by rekonstrukci celé stavby neúměrně zdrželo.Vytvoření jízdního pásu pro cyklisty prosazovala občanská iniciativa Chceme cyklopruhy ve Varech. Navržená oprava údajně pokračuje v koncepci preferující automobilovou dopravu před ostatními účastníky provozu.

autor: zdt
Spustit audio