V chebské Zajíčkově dílně učí děti, jak vyrábět velikonoční ozdoby

17. duben 2019 10:00

V chebské Zajíčkově dílně si mohou děti vyrobit některé z dvanácti druhů velikonočních ozdob a dekorací. Do prostor bývalé Valdštejnovy restaurace na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad přicházejí dopoledne školáci a předškoláci s učitelkami. 

Velikonoce v Karlovarském kraji nabídnou spoustu akcí nejen pro děti

Velikonoce, kraslice, pomlázka (ilustrační foto)

Velikonoční svátky a dny před nimi nabídnou v Karlovarském kraji spoustu akcí pro dětské návštěvníky, ochuzeni ale nebudou ani dospělí. V plánu jsou velikonoční dílny, jarmarky a koncerty.

„Dopoledne tu tvoříme s dětmi z chebských škol a školek, odpoledne chodí veřejnost. Zájemci si mohou vyrobit nějakých 12 druhů velikonočních ozdob. Vyberou si tady i potřebný materiál. Každý den pořádáme i soutěž o kreativní hračky. Podmínkou je že nám tu musí výrobek nechat do druhého dne,“ poznamenala šperkařka Hana Kertisová, která se návštěvníkům věnuje.

Nejmenší děti si mohou vymalovat sádrové odlitky, malovat speciálními fixami na dřevěné výlisky, starší mohou sestavit obrázek ze zažehlovacích korálků, vyrobit si zajíčka z vlny nebo ozdobit polystyrenové vajíčko nalepením pestrých ubrousků.

Zajíčkova dílna bude v Chebu otevřena do soboty 20. dubna. Ve všední dny mohou zájemci přijít od 14 do 17 hodin, v sobotu pak od 10 do 17 hodin. „V sobotu se zde navíc koná řemeslný jarmark s ukázkami práce. Lidé uvidí například zdobení různých kraslic nebo pletení košíku,“ doplnila Hana Kertisová. 

autoři: Josef Šorfa , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio