Velikonoce v Karlovarském kraji nabídnou spoustu akcí nejen pro děti

15. duben 2019 12:00

Velikonoční svátky a dny před nimi nabídnou v Karlovarském kraji spoustu akcí pro dětské návštěvníky, ochuzeni ale nebudou ani dospělí. V plánu jsou velikonoční dílny, jarmarky a koncerty.

Začátkem dubna zahájila provoz velikonoční Zajíčkovy dílna v Chebu, kde se nejen děti mohou naučit výrobě velikonočních ozdob a dekorací. Dílny navíc poslední den 20. dubna doplní jarmark rukodělných výrobků.

Od 17. do 22. dubna zaplní velikonoční trhy Karlovy Vary, ve kterých bude nabízen tradiční sortiment - pomlázky, kraslice, dekorace a mnohé další. Od pátku do neděle budou otevřeny oblíbené tvořivé dílny pro děti. V neděli 21. dubna od 10 do 17 hodin budou otevřeny trhy také na hradě Seeberg. V rámci hudebního programu zde vystoupí Ledecká dudácká muzika. Součástí budou rukodělné dílny pro děti i dospělé.

Velikonoční tradice si lidé mohou připomenout na Velikonoční neděli v anglikánském kostele v Mariánských Lázních. S hudbou a tancem tam vystoupí folklórní soubor Marjánek. Pro návštěvníky budou připraveny také ukázky zvyků, tradiční pokrmy, pletení pomlázek a tvůrčí dílna pro děti. Duchovně založení zájemci mohou navštívit klášter premonstrátů v Teplé. Na květnou neděli a mezi 18. až 22. dubnem klášter pořádá velikonoční bohoslužby v klášteře.

V Lokti bude v pondělí od 15 hodin na programu hledání velikonočních vajíček, které se uskuteční u rybníčků ve Sportovní ulici. Zábavu ryze pro dospělé si pak připravil dům kultury v Ostrově na Karlovarsku, kde se v pátek 20. dubna ve večerních hodinách bude konat Oldies party.

autor: nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio