Útočník David Kaše z Philadelphie možná začne sezonu v Karlových Varech

12. srpen 2020 10:00

Hokejový útočník David Kaše z Philadelphie možná začne sezonu při odloženém startu dalšího ročníku NHL v Karlových Varech. O zapůjčení třiadvacetiletého odchovance Kadaně informovalo vedení Flyers na klubovém twitterovém účtu.

HC Energie zatím Kašeho příchod přímo nepotvrdila. Dříve ale avizovala, že má zájem hned o tři hokejisty z NHL. Jedním z nich je právě David Kaše.

„Philadelphia v tuto chvíli udělila souhlas hráči a našemu klubu, že v případě, že se s hráčem dohodneme na podmínkách jeho působení v Karlových Varech, nebude nic už bránit tomu, aby David Kaše za náš klub v nejbližší době nastoupil," říká k možnému posílení sportovní vedení karlovarského klubu.

Kaše, jehož starší bratr Ondřej působí v Bostonu, v této sezoně NHL debutoval a v šesti zápasech vstřelil jednu branku. Do kádru Flyers pro dohrávku sezony se nedostal.

Třiadvacetiletý útočník by se tak v Karlových Varech mohl udržet v zápasovém tempu, než se rozjede nová sezona v zámoří. Farmářská AHL má totiž začít až v prosinci.

Hokejový útočník David Kaše v dresu Philadelphia Flyers

Hráčský profil Davida Kašeho

Třiadvacetiletý talentovaný útočník naposledy hrál v české nejvyšší soutěži v sezoně 2016/2017, kdy působil u Pirátů Chomutov. Následně strávil jeden rok ve Švédsku, kde oblékal dres Mory.

 

V roce 2018 pak začala Kašeho cesta do vysněné NHL. První rok v zámoří strávil na farmě v Lehigh Valley Phantoms. Letos si splnil svůj sen. V dresu týmu, který jej do NHL draftoval v roce 2015 ze 128. místa, nastoupil k šesti utkáním a vstřelil svůj premiérový gól v nejlepší hokejové lize světa.

 

Kaše sbíral zkušenosti také na mezinárodní scéně, za reprezentační výběr sehrál čtyři duely, během nichž dvakrát skóroval.

Kaše je odchovancem Kadaně, ta ale hraje pouze první ligu. V úvahu nepřipadal ani návrat do Chomutova, který se po finančních problémech propadl do krajského přeboru.

Jeho případný přesun do Karlových Varů je tak logický. Domů z Kadaně by to měl do lázeňského města 40 minut autem. Energie potom potřebuje nahradit odcházející opory Dávida Grígera s Tomášem Rachůnkem, jejichž bodová produkce byla loni ohromná.

autor: Radim Jehlík | zdroje: ČTK , HC Energie Karlovy Vary
Spustit audio