Úprava levého břehu Ohře v Chebu je vážně ohrožena

12. červen 2012

V příhraničním Chebu je vážně ohrožena revitalizace levého břehu Ohře. Město na úpravy mělo získat dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad. Peníze ale zatím nedostane. Proplácení eurodotací je totiž pozastaveno. I Cheb tak doplácí na dotační aféru ROPu Severozápad.

Víceúčelové sportoviště, relaxační plochy a dětské hřiště, cyklotrasa, stezka pro pěší nebo rozšíření stávajícího lukostřeleckého areálu - to je jen malý seznam toho, co by mělo vzniknout nebo se změnit na levém břehu Ohře. Jenže vyplácení peněz je zatím pozastaveno. Pokud se situace nezmění, k revitalizaci nedojde. Město Cheb totiž tolik peněz nemá.

Vedení chebské radnice je z celého problému v tuto chvíli bezradné. Navíc už do projektu investovalo zhruba 5 miliónů korun. Cheb kvůli předfinancování celého projektu má sjednanou možnost úvěru a paradoxně i za toto musí platit.

Práce na úpravě místa mají být dokončené příští rok v dubnu. Pokud bude vyplácení dotací spuštěno během následujících měsíců, bude příhraniční Cheb dojednávat prodloužení konce termínu.

Pravý břeh Ohře v příhraničním Chebu byl upraven v rámci přeshraniční výstavy v roce 2006, opačná strana řeky zatím zůstává zanedbaná a nevyužitá.

Spustit audio