Ukrajinským zaměstnancům nemocnice v Sokolově pomáhá tým psychologů, město agresi Ruska odsoudilo

25. únor 2022 08:35

Ukrajinským pracovníkům v sokolovské nemocnici pomáhá tým psychologů. Odborníci se zaměstnanci řeší invazi Ruska na Ukrajinu, která dopadá na jejich rodiny.

Několik zdravotních sester sokolovské nemocnice má na Ukrajině svoje děti. Vedení nemocnice proto povolalo tým psychologů, který se zaměstnanci invazi Ruska na Ukrajinu řeší. S organizací pomoci pomáhá i zástupce primáře interního oddělení Yaroslav Kuzminskyi.

„Já osobně rodinu mám už tady. Lidi, kterým tam zůstali nejbližší příbuzní, to samozřejmě prožívají mnohem hůř. Je to pro nás šok, určitě to bude jedno z nejtemnějších období v historii Ukrajiny,“ řekl Kuzminskyi.

S nemocnicí je v kontaktu i radnice. „Na radu města byl pozván pan doktor, který nás informoval, o tom jak situace vypadá. Okamžitě iniciovali odbornou pomoc,“ potvrdila starostka Sokolova Renata Oulehlová z hnutí ANO.

Sokolov je připraven ubytovat ukrajinské uprchlíky

Vedení Sokolova ruskou vojenskou agresi vůči Ukrajině odsoudilo. Podle starostky je město v současné chvíli připraveno poskytnout občanům napadené země pomoc v podobě dočasného ubytování.

Rozhodla o tom ve čtvrtek rada města na svém mimořádném zasedání. Víc než 20 bytů by mělo sloužit hlavně ženám a dětem, pokud to bude zapotřebí.

Spustit audio