U ašského komplexu LaRitma se staví čtyři ocelové věže

Čtyři ocelové věže propojené s terénem úzkými lávkami vzniknou ve svažitém okolí komplexu LaRitma v Aši na Chebsku. Rekonstrukce bývalého učiliště pro potřeby základní umělecké školy pokračuje úpravami terénu.

Část komplexu už nyní slouží jako kulturní středisko. Téměř dokončena je přístavba s novým vchodem do budovy, informoval mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Rekonstrukce nevyužívané části LaRitmy začala v Aši loni na jaře, celkem bude stát asi 40 milionů korun. V okolí budovy dále vzniknou nové chodníčky, opěrné zdi, schodiště a veřejné osvětlení.

„V současné době práce uvnitř komplexu finišují a zhotovitel se nyní zaměřil i na venkovní část stavby. Dílo má být dle smlouvy dokončeno k poslednímu dni měsíce května," uvedl Vrbata.

Třídy základní umělecké školy budou sídlit v křídle bývalého učiliště, které je nejblíže k radnici. Jeho rekonstrukce bude poslední etapou celkové proměny LaRitmy.

S přesunutím učeben do těchto prostor počítalo město již od roku 2013, kdy byly na budově vyměněny střecha a okna a zateplila se fasáda. V druhé části objektu našlo zázemí kulturní centrum, které má ke své činnosti k dispozici divadelní a hudební sál, kavárnu a skladové prostory.

Základní umělecká škola v Aši zatím sídlí v Šaldově ulici. Ve školním roce 2017/2018 bylo do školy přijato 530 žáků, z toho 277 do hudebních oborů a 253 do nehudebních. Na škole aktuálně působí 27 pedagogů a čtyři nepedagogičtí pracovníci. Budovu umělecké školy chce město později upravit na byty pro mladé.

zdroj: ČTK
Spustit audio