Týden pěstounství připomíná důležitost rodiny. Tu náhradní v Karlovarském kraji hledá 180 dětí

21. září 2021 12:05

Lidé v Karlovarském kraji se můžou do konce týdne zapojit do osvětové akce s názvem Týden pěstounství. Tu pořádá vedení kraje, které pro návštěvníky připravilo besedy na téma náhradní péče.

Dny otevřených dveří, besedy, diskuze a další aktivity včetně výstav nebo tvořivých dílen. To je jen malá část doprovodného programu takzvaného Týdne pěstounství, který se právě koná a bude pokračovat až do neděle.

Kompletní program Týdne pěstounství v Karlovarském kraji

Akci pořádá vedení Karlovarského kraje, které si dalo za cíl motivovat nové zájemce o dlouhodobou pěstounskou péči, které je v regionu nedostatek. 

„V posledních letech přijímá náš krajský úřad ročně cirka deset žádostí o zařazení do evidence zájemců o pěstounskou péči. Bcohužel z různých důvodů k úspěšnému vyřízení žádosti a navázání pěstounské péče dospěje pouze polovina žádostí. Náhradní rodinu hledáme zhruba pro 180 dětí,“ uvedl krajský radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár zvolený za Starosty a nezávislé.

Zájemci si můžou v rámci akce nanečisto vyzkoušet například proces zařazení do evidence žadatelů pomocí interaktivní hry „Jak se stát pěstounem.“ Nabitý týden pak zakončí Den (pro) pěstounství ve Světě záchranářů v Karlových Varech. 

Od 14 do 18 hodin se tam návštěvníci mohou setkat s odborníky v oblasti náhradní rodinné péče i s pěstouny. Připravený je také bohatý doprovodný program. Těšit se můžete třeba na vystoupení zpěvačky Kamily Nývltové nebo taneční skupinu MIRÁKL.

Podrobnosti uslyšíte v krátkém rozhovoru. Poslechněte si!

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio