Třída TGM v Karlových Varech zůstává rozkopaná. Firma ji nestihla opravit

24. listopad 2016

Hlavní karlovarská pěší zóna zůstane rozkopaná i přes vánoční svátky. Záruční opravy měly skončit v polovině prosince. Soukromá firma ale termín nedodrží a část dlažby zůstane rozebraná přes Vánoce i Silvestra.

Vedení města teď se zástupci firmy opakovaně jedná o přesných termínech dokončení oprav a finančních sankcích za nedodržení termínu. K opravám dlažby na pěší zóně v obchodním centru lázeňského města radnice přistoupila v závěru záruční doby. Po dvanácti letech provozu se totiž dlažba na mnoha místech propadala a popraskala.

Za rekonstrukci pěší zóny zaplatila radnice v roce 2014 více než 100 milionů korun. Veřejnost i zástupci magistrátu přitom kvalitu práce od počátku kritizovali.

Za rozbitou pěší zónu ale mohou také vozidla zásobování a přetížené kamiony. Právě jejich provoz hodlá radnice na opravené třídě výrazně omezit. Postupně upraví denní termíny pro vjezd zásobování. Těžké kamiony na novou dlažbu nebudou smět vůbec. Magistrát také připravuje úpravy dopravního značení, aby pěší zónou mohli projíždět v obou směrech i cyklisté.

Opravu dlažby v současné době komplikuje počasí a také nedostatek původní dlažby, která by nahradila rozpraskané dlaždice. Chybějící kameny proto dělníci nahrazují menšími žulovými kostkami. I s ohledem na to budou zástupci magistrátu požadovat prodloužení záruční doby o tři roky.

Rekonstrukce pěší zóny v Karlových Varech
autor: zdt
Spustit audio