Trasa z Plesné do Aše ožívá. Zkratka přes Německo by mohla fungovat do dvou let

31. srpen 2015

Zástupci Karlovarského kraje podepsali společně s partnery v německém Bad Brambachu dohodu o obnově historického přeshraničního spojení Plesná – Bad Brambach – Aš. Silnice má v budoucnu zjednodušit cestování v pohraničí a posílit cestovní ruch v obou regionech.

Podepsání dohody je dalším krokem k úspěšnému zahájení realizace společného česko-německého projektu obnovy kdysi hojně využívané trasy mezi oběma zeměmi. Partnery připravovaného projektu jsou na české straně Karlovarský kraj, Krajská správa a údržba silnic a město Plesná. Na straně německé pak dohodu podepsali zástupci okresu Vogtland a obce Bad Brambach.

„Jsem rád, že děláme tento důležitý krok k tomu, abychom mohli co nejdříve předložit žádost do programu přeshraniční spolupráce. Doufám, že nebude dlouho trvat a my se budeme moci v brzké době projet po nově obnovené silnici, která umožní občanům nejen snadněji cestovat za prací, ale také poznávat nová místa v našich regionech,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik při společném podpisu dohody.

Celý projekt by měl být předložen ke schválení na jaře příštího roku. Pokud půjde vše podle plánu a projekt uspěje, mohla by být nová silnice hotova již na jaře roku 2017.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio