Tipy na víkend v Plzeňském kraji: severské filmy, festival KUK nebo vepřové hody na Šídlováku

18. leden 2024

Tento víkend můžete zajít na některý ze severských filmů přehlídky SCANDI do Moving station v Plzni. S malinkými dětmi možná zamíříte do DEPA2015 na festival KUK. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Scandi - přehlídka severského filmu

Do neděle 21. ledna se v Moving station Plzeň promítá to nejlepší ze severské kinematografie. Nabídka festivalu Scandi osloví každého, protože obsahuje mix žánrů i nálad a hodně akcentuje témata, která hýbou společností. Přesný program najdete zde.

19. reprezentační ples města Plzně

Mrazivou noc prožijí všichni, kdo navštíví reprezentační ples města Plzně v pátek 19. ledna do Velkého sálu Měšťanské besedy. Vystoupí Storm Ballet, New Time Orchestra, Hana Holišová, Radek Melša, Michaela Hasalová, kapela Celebration, v malém sále čeká návštěvníky Ledová párty s DJ Ondřejem Vodným.

Fotografování pod vodou

20. mistrovství České republiky ve fotografování pod vodou hostí v sobotu 20. ledna Rokycany. Co a jak se pod vodou fotí? Jak velký je o tuto sportovně uměleckou disciplínu zájem? Poslechněte si rozhovor s organizátorem šampionátu Bohumírem Kráčmarem.

KUK 2024

Speciálně pro malé děti od 10 měsíců do 3 let nabízí DEPO2015 v Plzni multižánrový projekt KUK 2024 s velkým dětským hřištěm. Připraveny jsou také besedy a workshopy pro maminky a tatínky. Festival KUK 2024 běží v Plzni do úterý 23. ledna.

Zabijačkové hody na Ranči Šídlovák

Ovar, jitrnice, jelítka, prdelačka, tlačenka a další lahodné speciality. Všechno můžete sníst na místě anebo si odnést domů Během dne bude hrát kapela MHS. Zabijačkové hody na plzeňském Ranči Šídlovák začínají v sobotu 20. ledna v 10 hodin.

Snow Party Špičák

Party na šumavském Špičáku proběhne v sobotu 20. ledna od 10 hodin. Připraveny jsou snowboardové závody, rapové koncerty, Djs a spousta další zábavy na sněhu. Vystoupí Prago Union, PIO Squad - Dj Five. Wotty, Adam B, Sixthsense a další.

Svatební korzování

Zveme vás i na svatební korzování do Klubu Papírny Plzeň. Moderní veletrh plný ukázek svatebních šatů, pánských obleků, svatebních dortů a slavnostního cateringu začíná v neděli 21. ledna v 10 hodin.

Kafe u Osmanyho

Originální talkshow je přichystána v neděli 21. ledna od 19 hodin do společenského areálu Mže v Tachově. Vystoupí Osmany Laffita, Eva de Castelo a Barbora Mottlová.

Zahrada hvězd

Již 82 let uplynulo od odjezdů transportů s označením R, S, T s více než třemi tisíci lidmi do Terezína. Vrátilo se jen několik z nich. Říká se, že čas hojí všechny rány, ale zapomínat by se nemělo nikdy. Předseda Židovské obce v Plzni Jiří Löwy zve k uctění památky plzeňských Židů v neděli 21. ledna od 17 hodin do Staré synagogy v Plzni.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související