Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Prohlídka Kašperku s kastelánem, Tříkrálová benefice v Klatovech, koncert na Švihově

11. leden 2024

Tento víkend můžete vyrazit za zajímavým programem na hrady Kašperk a Švihov, dobrovolníci si dávají dostaveníčko v Rokycanech. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Podívejte se do plzeňského Muzea strašidel

Dny otevřených dveří dobrovolnictví

Dny otevřených dveří dobrovolnictví

V sobotu 13. ledna se na Gymnáziu a střední škole v Rokycanech kromě tradičních dnů otevřených dveří pro zájemce o studium, koná i akce nazvaná Dny otevřených dveří dobrovolnictví. Návštěvníci se seznámí s úspěšnými dobrovolnickými projekty, dozvědí se, jak se můžou zapojit do dobrovolnické činnosti.

Kašperk s kastelánem

Zimní prohlídky Kašperku

V sobotu 13. ledna jste zváni na prohlídku hradu Kašperk s kastelánem. Společně se vydáte na výpravu za historií a zajímavostmi královského hradu. Prohlédnete si nejrůznější dodnes viditelné detaily hradní architektury doby Karla IV. Vystoupáte západní věží na vrchol, a podíváte se odtud na zimní Šumavu.

Délka prohlídky je 80 minut, začátek ve 13 hodin, vstupenky lze zakoupit online na www.kasperk.cz.

Novoroční koncert na Švihově

Novoroční koncert na hradě Švihov se koná v neděli 14. ledna od 15 hodin. Vystoupí Orchestr Jižního předměstí s uměleckým vedoucím Martinem Kaplanem. Jedná se o sdružení profesionálních hudebníků, kteří se vedle svého působení v plzeňských orchestrech a uměleckých školách scházejí k provozování komorní hudby. Program koncertu je zaměřený na barokní skladatele. Zazní díla německého skladatele Georga Friedricha Händela. A skladby autora doby pozdně barokní Jana Křtitele Vaňhala. Vstupenky budou k zakoupení před začátkem koncertu na místě.

Benefice Tříkrálová sbírka

BENEFICE Tříkrálová sbírka 2024

V sále DDM Klatovy ve Vídeňské ulici se v neděli 14. ledna koná benefice Tříkrálové sbírky. Program: 14:00 - 14:30 Jasmín folk, 14:30 - 15:00 Karel Syka trio, 15:00 - 15:15 Tři králové - koledníci, 15:00 - 15:30 Taneční kroužek DDM.

Sylvie

Společenský areál Mže Tachov hostí v neděli 14. ledna od 19 hodin divadelní představení Sylvie. Romantická komedie pojednává o tom, že láska je jenom jedna. Greg a Kate jsou manželé ve středním věku. Děti odrostly, odešly z domu a do partnerského vztahu se pomalu vkrádá stereotyp. Pak se objeví Sylvie. Je krásná, mladá, oddaná a je s ní zábava. Co udělá její příchod se zajetými manželskými kolejemi? Hrají: Ondřej Volejník / Otakar Brousek ml., Klára Cibulková / Miluška Bittnerová, Anna Stropnická / Jaroslava Košková, Václav Werner Kraus.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio