Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Hrady CZ na Švihově, corvetty v pivovaru, dixieland v Plzni

27. červenec 2023

Tento víkend pokračuje na vodním hradě Švihov festival Hrady CZ, do plzeňského pivovaru se sjedou auta značky Chevrolet corvette a Plzní bude znít dixieland. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Hrady CZ na Švihově

Festival Hrady CZ má zastávku na vodním hradě Švihov. V pátek a v sobotu se představí Michal Hrůza, Kryštof, Anna K., Tomáš Klus, No Name, Wanastowi Vjecy, Mirai nebo Kabát. Připraven je také doprovodný program – prohlídky hradu, hradní karneval nebo fotosoutěž.

Corvetty v Plzni

21. mezinárodní sraz Corvette se uskuteční opět v plzeňském pivovaru. Těšit se můžete na neopakovatelnou náladu mezi nadšenci vozů Corvette všech generací, bohatý doprovodný program a zajímavou vyjížďku okolím Plzně. Spanilá jízda má start v sobotu 29. července ve 12 hodin.

Letní barokní festival na Tanaberku

Barokní oslavy a Anenská pouť

Vrch Tanaberk nedaleko obce Hájek u Všerub zdobí od začátku 18. století nádherný kostel od italského stavitele Gilmettiho.

V pátek 28. 7. v 18 hodin proběhne v kostele sv. Anny koncert barokní hudby souboru VIWA. Následující den v sobotu 29.7. se uskuteční v kostele sv. Anny od 13 hodin přednáška o historii poutí od baroka po současnost. Následuje od 14 hodin slavnostní mše svatá, hlavním celebrantem bude novokněz Jakub Žákavec. Celé odpoledne bude hrát kapela Hájenka.

Malesické škopkování

Malesické škopkování jsou tradiční pivní slavnosti s živou hudbou a doprovodným programem. Čtvrtý ročník proběhne v sobotu 29. července od 13 hodin tradičně v areálu víceúčelového hřiště v Malesicích.

Malesické škopkování

Těšit se můžete na šest minipivovarů a speciální pivní baštu. Na pódiu budou hrát TURBO Revival a KABÁT Revival West. Připravena ja také dětská zóna.

Procházky uměním

V sobotu 29. července zavítá tradiční letní festival Procházky uměním do kaple sv. Anny v Nečtinech. Vystoupí Jana Piorecká – mezzosoprán, Jitka Hosprová – viola, Emil Viklický – klavír, Jiří Stivín – bicí, Josef Fečo – kontrabas. Začátek koncertu je v 18 hodin.

Štíty stříbrného lva

V sobotu a v neděli 29. a 30. července připomene hrad Velhartice historii 14. století. Uvidíte stanové ležení v předhradí, středověkou táborovou kuchyni, předení, tkaní na stavu, jezdce na koních, lukostřelbu, dobovou hudby, hry a další. Program začíná po oba dva dny v 10 hodin.

Letní jarmark na zámku Kozel

Na Kozel se v sobotu a v neděli 29. a 30. července sjedou výrobci originálních řemeslných produktů a prodejci dobrého jídla. Organizátoři mysleli i na děti, pro něž bude připraven dobový řetízkový kolotoč, lukostřelba a tvořivé dílničky. Jarmark se koná oba dny od 10 do 18 hodin. Vstup je zdarma, komentované prohlídky zámku jsou zpoplatněny.

VIII. Mezinárodní dixielandový festival

V sobotu a v neděli 29.7. - 30.7. proběhne v Plzni mezinárodní dixielandový festival. Hlavní hvězdou letošního ročníku budou britští Paula Jackman's Jazz Masters, již potřetí se vrací na festival polští Dixie Company. Českou scénu bude zastupovat pořadatel festivalu Pilsner Jazz Band, plzeňští The Dixie Hot Licks, chybět nemůžou rakovničtí Brass Band Rakovník, a zahrají i Dixieland Planá, Champagne Lovers Band a The Cricketz.

Čtěte také

V sobotu proběhne program v zahradě Měšťanské besedy, o den později opět ožije Riegrova ulice pouličním dixielandem a oba dny budou ve 14 hodin zahajovány velkým průvodem všech kapel, tzn. New Orleans Parade, z náměstí Republiky.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio