Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Havelský trh, Česko-Německý půlmaraton nebo jarmark na Švihově

12. říjen 2023

Tento víkend můžete zajít v Plzni na Havelský trh nebo Festival panenek. Oslavuje se také 135 let trati z Horažďovic předměstí do Domažlic. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Havelské trhy

Havelský trh

V Plzni na náměstí Republiky začal tradiční Havelský trh, potrvá do 18. října. Nakoupit můžete v desítkách stánků, připraveno je bohaté občerstvení. Na každý den je nachystán odpolední a podvečerní koncert. Trh je otevřen vždy od 9 do 18 hodin.

Česko-Německý půlmaraton

Pojďte se v sobotu 14. října od 11 hodin proběhnout po stopách zaniklých obcí a osad na česko – německém pomezí v Českém lese. Start je v obci Nemanice. Trasa vede krásnou a divokou přírodou, navíc umocněnou barvami přicházejícího podzimu. Jedná se již o 9. ročník. Závod je součástí seriálu Trail Running Cup. Součástí jsou i dětské běhy. Občerstvení na trati a v cíli.

Parametry tratí: 21 km - 520 m převýšení, 7 km - 80 m převýšení

Festival panenek

Festival panenek

Festival panenek se koná 14. a 15. října v Hotelu Continental v Plzni. Kromě panenek, budou vystaveni i medvídci, plyšáci a další hračky. A protože tématem letošního ročníku jsou klobouky, každý, kdo dorazí v klobouku, dostane třicetiprocentní slevu ze vstupného. Vstupné je 150 Kč pro dospělé a 80 Kč pro děti.

135 let trati z Horažďovic předměstí do Domažlic

Zveme vás na mimořádné jízdy parní lokomotivy 213.902 se soupravou historických vozů z Horažďovic předměstí do Sušice a zpět. Akce se koná u příležitosti výročí 135 let trati z Horažďovic předměstí do Domažlic. Přijďte se svézt 14. a 15. října od 9:30 do 17:30.

Výstava králíků, holubů a drůbeže

Český svaz chovatelů drobného zvířectva ZO Přeštice zve na tradiční místní výstavu spojenou se speciální výstavou Klubu chovatelů Meklenburských strakáčů. Součástí výstavy je expozice bojových plemen drůbeže. Výstava je otevřena v sobotu 14. října od 8 hodin, přijít můžete do nedělních 12 hodin.

Jarmark na hradě Švihov

V neděli 15. října se na hrad Švihov sjedou výrobci originálních řemeslných produktů a prodejci dobrého jídla a potravin z blízka i z daleka. Pro nejmenší budou připravena nejrůznější lákadla a zábava jako třeba tvořivé dílničky a dobové atrakce. Jarmark se koná od 10 do 17 hodin. Příjemně strávený den na jarmarku můžete završit komentovanou prohlídkou interiérů hradu nebo návštěvou výstavy o natáčení pohádky Tři oříšky pro Popelku.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související