Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Festival na ulici, Slavnosti piva Chodovar nebo Koncert pro Zelenou horu

18. srpen 2023

Tento víkend jste zváni na plzeňský Festival na ulici, dále na Slavnosti piva Chodovar do Chodové Plané nebo na oslavu kulatého výročí sklárny v Nových Mitrovicích. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Barva na ulici

16. ročník mezinárodní výstavy velkoformátových pláten Barva na ulici a současně 4. ročník téže výstavy na Náplavce se koná ještě do 9. září. Uměleckými díly od zkušených umělců i od začátečníků se pokocháte na dvou výstavních plochách. Na městských hradbách v Proluce a na hradbách v korytě řeky Radbuzy. Letošním tématem je Přítomnost.

Festival na ulici

Další ročník multižánrového hudebního festivalu proběhne od pátku 18. do soboty 26. srpna na pěti scénách v ulicích Plzně – na náměstí Republiky, U Branky, v Proluce, v Zach’s Pubu a v Anděl Music Baru.

Čtěte také

Stejně jako v posledních letech festival nabídne žánrově pestrou přehlídku složenou především z interpretů plzeňské scény jako V3Ska, Semtex, COP, Děda Mládek Illegal Band nebo Poitín. Těšit se ale můžete i na taková jména jako Gaia Mesiah, Záviš, Etc…, Aneta & The Soul Uncles, Ivan Hlas nebo Zooblasters. Nebude chybět ani doprovodný program pro děti i dospělé.

Slavnosti piva Chodovar

Tradiční Slavnosti piva Chodovar nastanou v sobotu 19. srpna. Návštěvníky čeká hudební scéna v pivovarském přírodním divadle, klidová zóna a dětská zahrada pod terasou restaurace Stará Sladovna, klání o tituly Pivní rytíř a Pivní rytířka Chodovaru, netradiční prohlídky pivovarského provozu a ohňostroj. Vystoupí Děda Mládek Illegal Band, ŠPEJBL'S HELPRS | AC/DC revival band a další.

Rock ’n’ all festival na Šumavě

Do Železné Rudy zavítá v sobotu 19. srpna několik českých rockových jmen. Od 13 hodin postupně vystoupí Kreyson Memorial, Extraband, Lord, Lords e Motorreptile. Festival se koná v areálu fotbalového hřiště, vstup je zdarma.

Sklářský den Nové Mitrovice

V letošním roce si připomínáme 155 let od otevření sklárny v Nových Mitrovicích. Rodina Rücklů začala provozovat v roce 1868 sklárnu v místě bývalé vysoké hutě. Výročí se oslaví v sobotu 19. srpna. Mezi 10. a 16. hodinou uvidíte skláře s mobilní sklářskou pecí, vyschlechnete zajímavé přednášky, čekají vás výstavy i sklářské trhy. Těšit se také můžete na pískování skla, které si budete moci sami vyzkoušet. Součástí akce bude od 10 hodin pietní akt s uctěním památky místních sklářů a rodiny Rücklů.

Kühnův dětský sbor

V sobotu 19. srpna vystoupí v Kralovicích oceňovaný Kühnův dětský sbor se sbormistrem Petrem Louženským. Koncert se koná v kostele sv. Petra a Pavla od 18 hodin.

Koncert pro Zelenou horu

Čtěte také

Přijďte strávit letní večer s krásnou hudbou Glenna Millera, Jaroslava Ježka, Johna Williamse nebo Leoše Janáčka a současně pomoci dobré věci.

Open air koncert na podporu záchrany zámku Zelená Hora odehraje Plzeňská filharmonie pod taktovkou šéfdirigenta Chuheie Iwasakiho v magickém prostředí Kláštera u Nepomuku, koncert bude živě přenášet i Česká televize. Na housle zahraje Hana Hložková. Koncert se koná v sobotu 19. srpna od 20 hodin.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související