Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Africké trhy, varhanní koncert nebo slalomový závod na Špičáku

25. leden 2024

Tento víkend můžete zajít na africké tržiště do plzeňské Papírny, na Špičák na amatérský obří slalom nebo s dětmi na diskotéku do Šeříkovky. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Zbojník

Čtěte také

Nezávislý film Zbojník zamíří do kin sice až v květnu, ale už teď ho bude možné vidět v Plzni. Snímek se natáčel na jižním Plzeňsku. Děj se odehrává ve druhé polovině 13. století, po smrti českého krále Přemysla Otakara II. Příběh sleduje osud Oldřicha z Roupova, který je nucen uchýlit se k životu mimo zákon. Premiéra filmu Zbojník je naplánována na letošní květen. Diváci ho ale můžou vidět už v pátek 26. ledna od 18 hodin v Hlavní budově Západočeského muzea v Plzni.

Africké trhy v Plzni

Papírna Plzeň se v sobotu 27. ledna promění v Africké tržiště. V nabídce bude ovoce od drobných farmářů z Ugandy a Indonésie. Jedná se o původní nešlechtěné druhy ovoce, které je organické, chemicky neošetřované, nehnojené a hlavně dozrálé na sluníčku v přirozených podmínkách. Na co se můžete těšit: čerstvé exotické ovoce z Ugandy – manga, avokáda, marakuja, ananasy, různé druhy banánů, největší ovoce na světě – jackfruit, tamarillo a další, ovoce z Indonésie – dračí ovoce, hadí ovoce, mangosteeny, ovoce sušené na sluníčku – mango, banán, jackfruit, ananas, dále různé druhy čajů, kávy, džemy a sirupy. Africké tržiště bude otevřeno od 9 do 15 hodin.

Varhanní koncert

V Černošíně se v sobotu 27. ledna můžete těšit na hudební lahůdku v podobě varhanního koncertu v kostele sv. Jiří. Vystoupí Radka Sehnoutková, Aleš Nosek a Lenka Tegiová Kořínková. Začíná se v 18 hodin a vstupné je 100 korun.

Zajícův sešup

Veřejný závod v obřím slalomu se koná v neděli 28. ledna na Špičáku. Závodí se na sjezdovce Slalomová (start v dolní polovině pod slalomovým svahem) v pěti kategoriích. Závod není určen pro závodníky s platným FIS kódem. Přihlášky: online do 27. ledna 18:00 hodin nebo na místě v době prezentace -  8.30 – 10.00. Start 1. kola je v 11 hodin, 45 min po dojetí posledního závodníka začne vyhlášení výsledků závodu.

Dětská diskotéka

Největší dětská diskotéka v Plzni začíná v neděli 28. ledna v 15 hodin v Kulturním domě Šeříková. Pro děti je připraveno pohádkové dobrodružství, odměny, tančící maskoti (Tlapková patrola, Máša a Medvěd a Králíček Bing), malování na obličej, občerstvení a spoustu dalšího.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související