Talentovaní mladí pěvci z celého světa zazpívají v karlovarském divadle Dvořáka

V Karlových Varech vrcholí 57. ročník Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka. Hlasy těch nejlepších z celkem 71 soutěžících pěvkyň a pěvců z patnácti zemí světa mohou slyšet zájemci v městském divadle.

Dnes v 15 hodin tam začíná Finále kategorií Junior a Opera. Zítra je od 19 hodin na programu Závěrečný galakoncert vítězů a laureátů.

Pro nejlepší účastníky soutěže pro zájemce do 35 let je úspěch důležitým milníkem na cestě ke kariéře a úspěchu. Potvrzuje to operní pěvkyně Gabriela Beňačková, členka poroty, která sama se před lety v Karlových Varech zvítězila.

„Taky mě to nakoplo. Když jsem se stala absolutní vítězkou jednoho z ročníků, měli zájem ředitelé divadel a operní šéfové a tím pádem jsem naskočila na svojí životní dráhu," poznamenala Beňačková.

„Je to největší mezinárodní pěvecká soutěž v České republice, takže moje účast byla jasnou volbou. Člověk se tu poměřuje s těmi nejlepšími, a to je do budoucna dobrá zkušenost," uvedl pěvec Pavel Divín, který hostuje v Moravskoslezském divadle v Ostravě.

K cenám, které pěvci Mezinárodní pěvecké soutěže Antonína Dvořáka získávají, patří také možnost nastudovat roli v některém z divadel. Patří k nim například Národní divadlo nebo Divadlo J. K. Tyla v Plzni. Mediálním partnerem prestižní soutěže je Český rozhlas Karlovy Vary.

Spustit audio