Středeční Noční linka: Už mi není 20, 30, 40 ani 50...

2. říjen 2024

Už mi není lásko dvacet let, zpívá ve svém hitu Jiří Zmožek a pokračuje dál. Dnes v noci se vás budu ptát, jaké představy o životě jste měli v době, kdy vám bylo dvacet let. Co jste si mysleli o životě ve třiceti letech, jak jste prožívali čtyřicítku? A co další období po padesátce, co vám každá započatá životní dekáda přinesla do života nového? Chtěli byste se vrátit v čase nebo vám to vyhovuje tak jak to je? V jakém životním období jste se cítili nejlépe a proč?

Pojem „čas“ může označovat časový údaj, určitý okamžik na časové ose, která má počátek ve zvoleném nulovém referenčním bodě. Čas se dá také definovat jako neprostorové lineární kontinuum, ve kterém se události stávají ve zjevně nevratném pořadí. Jako takový je podstatnou složkou struktury vesmíru. Je velmi obtížné, až nemožné, si čas nějak představit.

Své příběhy můžete volat do studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište na e-mailovou adresu: linka@rozhlas.cz, případně využjte webový formulář www.rozhlas.cz/linka.

Spustit audio