Stravitelnější řízky, játrové knedlíčky, které se nerozpadnou i lahodné a měkké maso v guláši
23. srpen 2021
Naše babičky byly fantastické kuchařky. A jejich užitečnými radami se řídíme dodnes.
Tak například: Játrové knedlíčky se nerozpadnou, když je necháte před vařením hodinu v ledničce. Řízky budou lépe stravitelné a voňavé, když je ihned po usmažení pokapete citronovou šťávou. Křupavou kůrčičku na pečené huse získáte, když ji před koncem pečení potřete horkou osolenou vodou.
A ještě jedna rada na závěr. Hovězí maso v guláši bude jemnější a po uvaření měkčí, když ho ještě syrové a na kostky nakrájené lehce prosypete kypřícím práškem. Doufám, že i dnešní rady vyzkoušíte.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka