Stoleté výročí Českého rozhlasu přiblíží výstava v karlovarském muzeu

19. červen 2023 12:35

V letošním roce si Český rozhlas připomíná 100 let od zahájení pravidelného rozhlasového vysílání na našem území. U této příležitosti uspořádalo Muzeum Karlovy Vary ve spolupráci s Českým rozhlasem Karlovy Vary výstavu s názvem „100 let je jen začátek“.​

Bohatou historii rozhlasového vysílání návštěvníkům přiblíží archivní fotografie a exponáty, které se při rozhlasové práci používaly. Na místě si přítomní budou moci prohlédnout mikrofony, psací stroje, magnetofony nebo tzv. střihací stroj. U vybraných fotografií jsou navíc umístěny také QR kódy umožňující poslech dobových zvukových záznamů.

Vernisáž výstavy „100 let je jen začátek“ se uskuteční v karlovarském muzeu ve středu 21. června v 17 hodin. V rámci vernisáže si s nadsázkou připomeneme hlavní milníky rozhlasového vysílání, a to hranou scénkou. Tu připravili zaměstnanci Českého rozhlasu Karlovy Vary Josef Šorfa a Tereza Švecová.

Pro navození atmosféry 20. let minulého století zahraje Swing Melody Kvartet. Připraveno bude malé občerstvení a každý z návštěvníků získá také malý dárek.

Výstava potrvá do 3. září 2023.

autor: nkr
Spustit audio