Státní vouchery na pobyt v lázních jsou opět k dispozici. Některé společnosti nabízejí rezervace

Až do konce letošního roku můžou lidé využívat státní vouchery na pobyt v lázních. Informaci zveřejnilo ministerstvo pro místní rozvoj. Například ve Františkových Lázních rezervace s vouchery přijímají, kdy budou moci lidé přijet, zatím nevědí.

Telefonáty, emaily a přesuny rezervací – to teď často dělají zaměstnanci společnosti Lázně Františkovy Lázně. Jedná se o pobyty, na které lidé chtějí využít státní vouchery. Program ministerstvo pro místní rozvoj prodloužilo do konce letošního roku.

Podmínky pro využívání voucherů jsou stejné jako v loňském roce, kdy o poukazy mělo zájem na 40 tisíc klientů. K dispozici je přes 210 tisíc voucherů. Třeba společnost Lázně Františkovy Lázně jich klientům nabízí až 6 tisíc.

„Pobyt musí mít minimálně šest nocí a pět léčebných procedur. Doporučujeme pobyty minimálně na týden, zejména pro ty post-covidové indikace. Jak tvrdí naši lékaři, pořádný léčebný pobyt by měl být minimálně 14 dní,“ popsal podmínky obchodní ředitel společnosti Viktor Slezák.

Jenomže kdy se samoplátci do lázní dostanou, zatím nikdo neví. Zájem o pobyty je přitom velký. Zaměstnanci lázní rezervované termíny přesouvají. „Doporučujeme klientům, aby si rezervace udělali. Nic při tom neriskují. Případné storno nebo přesunutí pobytu jsou zdarma. Očekáváme, že po zrušení opatření bude velký zájem,“ doplnil Slezák.

Více v reportáži:

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio