Starostkou Sokolova je Renata Oulehlová

6. listopad 2018 08:00
Zprávy

Starostkou Sokolova zastupitelé zvolili Renatu Oulehlovou z ANO. Místostarosty jsou dosavadní starosta Jan Picka (ČSSD) a Karel Jakobec (Hnutí pro město Sokolov). ANO ve městě volby vyhrálo, dosavadní místostarostka Oulehlová získala nejvíc preferenčních hlasů.

Koaliční partneři si již při podpisu smlouvy stanovili několik priorit. Nechybí mezi nimi stavba domova pro seniory se zvláštním režimem, dokončení přestavby areálu Zdraposa, parkoviště ve městě, nebo stavba kočičího útulku.

„Určitě mezi prioritami bude výstavba domova pro seniory a domova se zvláštním režimem a výstavba bytů v bývalém Zdraposu. Dále to budou opravy chodníků, opravy silnic, tíží nás i parkování ve městě. Takže samozřejmě vybudování co možná největšího množství parkovacích míst pro naše občany,“ řekla Oulehlová.

Starostka a místostarosta Picka budou funkci vykonávat jako uvolnění, tedy na plný úvazek. Karel Jakobec, který je zároveň krajským radním, bude stejně jako v předchozím volebním období neuvolněným místostarostou. V devítičlenné radě města dále zasednou Ilona Medunová, Petr Kubis a Erik Klimeš z ANO, Ladislav Sedláček a Tomáš Provazník z Hnutí pro město Sokolov a Michael Rund z ČSSD.

autor: nkr | zdroje: Město Sokolov , ČTK
Spustit audio