Speciální komise připraví několik variant budoucnosti Vřídelní kolonády

15. červenec 2016

Zvláštní pracovní skupina zpracuje do podzimu všechny varianty budoucnosti Vřídelní kolonády v Karlových Varech. Má nastínit odhady časové a finanční náročnosti různých řešení, která město může zvolit při opravě nebo náhradě dosluhující kolonády ze 70. let minulého století.

„Pracovní skupina, která vznikla uvnitř magistrátu a jsou v ní zástupci odboru památkové péče, odboru investic a správy lázeňských zdrojů a kolonád, má za úkol shromáždit veškeré dostupné informace k jednotlivým variantám nakládání s kolonádou a tyto varianty předložit zastupitelům v říjnu," říká primátor Petr Kulhánek.

Ačkoli zastupitelé už zavázali vedení města vyhlásit otevřenou architektonickou soutěž, podle Kulhánka je třeba, aby měli zastupitelé přehled i o všech dalších možnostech, ať už jde o opravu současné kolonády a její zachování, stavbu nové nebo třeba stavbu jen otevřené malé kolonády nad Vřídlem.

Jednotný názor na budoucnost Vřídelní kolonády, jejíž část musela být na přelomu roku uzavřena, nemají ani radní.

Souběžně ale budou pokračovat havarijní opravy Vřídla. Po přesunu výtrysku před kolonádu čeká město přesun technologie z podzemí kolonády do provizorních prostor vedle ní. Následně by pak zřejmě příští rok měla začít oprava poškozených částí kopule stávající kolonády.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio