Špagety s dýňovou omáčkou
podle Iva Růžičky z plzeňského Švejk restaurantu
Suroviny:
50g másla
1 velká cibule
150 ml vývaru (vody)
1kg oloupané odjádřené dýně
1 balení špaget
1/4lžičky muškátového oříšku
čerstvá petrželka
150ml sladké smetany
100g strouhaného sýra eidam
pepř, sůl
50g parmazánu
Postup:
Cibuli nakrájíme najemno, dýni na drobnější kousky. Rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, dýni, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou 25 minut. Poté přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, pokrájenou petrželku, smetanu, nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a 2 minuty společně prohřejeme.
Špagety uvaříme dle návodu na obalu, zalijeme dýňovou omáčkou a promícháme. Jednotlivé porce sypeme parmazánem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.