Špagety s dýňovou omáčkou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Iva Růžičky z plzeňského Švejk restaurantu

Suroviny:

50g másla
1 velká cibule
150 ml vývaru (vody)
1kg oloupané odjádřené dýně
1 balení špaget
1/4lžičky muškátového oříšku
čerstvá petrželka
150ml sladké smetany
100g strouhaného sýra eidam
pepř, sůl
50g parmazánu


Postup:


Cibuli nakrájíme najemno, dýni na drobnější kousky. Rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, dýni, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou 25 minut. Poté přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, pokrájenou petrželku, smetanu, nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a 2 minuty společně prohřejeme.
Špagety uvaříme dle návodu na obalu, zalijeme dýňovou omáčkou a promícháme. Jednotlivé porce sypeme parmazánem.


autor: šéfkuchař