Sokolovští záchranáři se přestěhovali do nového

6. říjen 2016

Do nových modernějších prostor se v Sokolově přestěhovala výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje. Zdejší záchranáři konečně našli vhodnější a komfortnější zázemí v hlavní budově, jejíž druhé patro prošlo kompletní rekonstrukcí.

„Postupná oprava druhého podlaží začala v roce 2015 a celkově stála milion korun. Lékaři, sestry a řidiči teď mají k dispozici moderně upravené a vybavené místnosti, kde se připravují na výjezdy. Například společnou místnost, pokoje, šatny, kuchyňku, jídelnu nebo koupelnu,“ říká náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Stará budova bývalé mateřské školy, kterou záchranáři ve svém areálu v Sokolově donedávna používali jako základnu, už dosloužila. Budova se sune ze svahu a kromě jiných vad se objevily v jejím zdivu trhliny. V budoucnu ji čeká demolice.

„Zároveň chceme v Sokolově zrekonstruovat zbývající část hlavní budovy zdravotnické záchranné služby, garáže sanitek a parkoviště,“ naznačil Jakub Pánik, jakou proměnou ještě zázemí sokolovských zdravotníků projde.

Výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby v Sokolově

V celém Karlovarském kraji mají zdravotničtí záchranáři 12 výjezdových základen. Výjezdy posádek rychlé pomoci k jednotlivým případům koordinují vyškolení operátoři z krajského centra v Karlových Varech.

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje provozuje v Sokolově doplňkově i protialkoholní záchytnou stanici, jedinou v regionu. V roce 2015 tu vystřízlivělo 726 klientů, kteří po sobě zanechali nezaplacený dluh v celkové výši 2,5 milionu korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio