Sokolovské technické služby mají myčku popelnic, v regionu je jediná

4. říjen 2017

Sokolovské technické služby Sotes si pořídily mobilní myčku popelnic a kontejnerů. Kromě mytí popelnic ve městě službu nabídnou i okolním obcím a městům. V regionu jsou jediné, které takovou technologií disponují.

„Myčky mají většinou velké nadnárodní firmy nebo velká města jako Praha a podobně. Když jsme si objednávaly mytí popelnic u firem, tak to v případě Sokolova stálo až 400 tisíc korun. Pokud budeme myčku používat i pro okolní obce a města, odhadujeme, že se do tří až pěti let zaplatí," uvedl ředitel společnosti Jaromír Dvořák.

Náklady na pořízení vozu, který je schopen umýt zvnějšku i zevnitř popelnici nebo kontejner horkou vodou asi za jednu minutu, byly 3,25 milionu korun. Jen v Sokolově je celkem dva tisíce popelnic a kontejnerů na odpad.

Sokolovské technické služby je chtějí myčkou vyčistit jednou až dvakrát ročně. Čištění popelnic je stále častěji i podmínkou, pokud firma soutěží o svoz odpadu v okolních obcích.

Sotes se v posledních letech dařilo zmodernizovat jak areál technických služeb, tak i vozovou techniku. Městská firma se 113 zaměstnanci hospodaří s obratem okolo 100 milionů korun, přičemž asi 70 procent příjmů získává z města na údržbu, správu zeleně i menší opravy komunikací.

zdroj: ČTK
Spustit audio