Sokolovské muzeum představuje své expozice pomocí virtuálních prohlídek

Uzavřené expozice, zamčené vstupní prostory. Tak vypadá v současné době také krajské muzeum v Sokolově. Do jeho interiérů vás ale můžou zavést takzvané virtuální prohlídky.

Muzea a galerie v Karlovarském kraji dočasně uzavřela pandemie. Návštěvníci se teď do jednotlivých expozic nedostanou. To ale neznamená, že by v muzeích skončily všechny práce. Například pracovníci všech poboček sokolovského muzea se teď věnují hlavně úklidu a údržbě jednotlivých expozic a samozřejmě i přípravě nových výstav a publikací.

Podle slov ředitele muzea Michaela Runda jsou ale zástupci muzea daleko více než dříve v kontaktu s lidmi na sociálních sítích. Velmi oblíbené jsou takzvané virtuální prohlídky jednotlivých výstav a celých expozic.

Prohlídky se odehrávají například prostřednictvím takzvaných živých vstupů přes Facebook. Všechny relace si tam lidé mohou pustit živě i následně pomocí uloženého záznamu. Právě přes Facebook muzeum informuje návštěvníky také o rozšiřování expozice. Podle ředitele Michaela Runda měl na sociálních sítích velký úspěch příspěvek o historii Československé a České státní vlajky. Jen během měsíce března prý měly příspěvky muzea dosah kolem 20 tisíc návštěvníků.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio