Sokolov rozšíří další dvě parkoviště na sídlišti Michal

3. říjen 2017

Sokolov chce rozšířit další dvě parkoviště na sídlišti Michal. Lepší parkování by mělo být u 8. základní školy, pár míst přibude i ve Slavíčkově ulici. Celkem by úpravy měly přijít na bezmála čtyři miliony korun.

V Křižíkově ulici u základní školy se zejména ráno, když vozí rodiče děti do školy, vytváří často nebezpečné situace. Město proto upraví parkoviště u školy ve stylu "Kiss and Ride" (Polib a jeď). Krátké zastavení a vyložení dětí by tak mohlo být bezpečnější.

Zároveň se rozšíří asfaltová plocha za branou školy tak, aby zde mohli parkovat pracovníci školy a nezabírali zbytečně místa před školou. Tyto úpravy by měly stát 2,7 milionu korun.

Drobnější změny za asi 1,2 milionu korun čekají také parkoviště za jedním z panelových domů ve Slavíčkově ulici. I tam by úpravami, které si ale vyžádají i přeložky sítí, mělo přibýt několik parkovacích míst.

Rozšiřování parkovacích míst na sídlišti je velmi komplikované, pokud se nemá zasáhnout do zeleně. Sídlišti částečně ulevila před dvěma lety stavba odstavného parkoviště za Mánesovou ulicí, kde přibylo přes 160 parkovacích míst. Další místa se ale hledají těžko, dodal starosta.

zdroj: ČTK
Spustit audio