Sokolov příští rok opraví poslední problematickou křižovatku ve městě

14. listopad 2015

V Sokolově příští rok opraví poslední problematickou křižovatku ulic Jeronýmova a Boženy Němcové. Na její nebezpečnost upozornil dopravní inspektorát.

Jak frekventovanou křižovatku přestavba vyřeší, ještě není jasné. Původně navrhované řešení komunikaci kvůli bezpečnosti chodců zúžit nebo zde vytvořit ostrůvek by mohlo zkomplikovat výjezd nedaleko sídlících hasičů.

"Máme zkušenosti, že pokud dojde ke změnám v lepší bezpečnosti především chodců, tak to většinou vyvolává negativní reakci jak u údržby komunikací, tak u složek integrovaného záchranného systému. Takže ještě proběhnou jednání, abychom si upřesnili, zda tato úprava nezkomplikuje výjezd hasičů," řekl místostarosta Karel Jakobec.

Částka na úpravu křižovatky nepřekročí tři miliony korun

Stavba by mohla začít na jaře příštího roku. Částku na opravu křižovatky už zastupitelstvo v minulosti dvakrát uvolnilo. Město se ale vždy rozhodlo kvůli dalším probíhajícím opravám stavbu pozdržet.

„Rekonstruovala se silnice Vítězná i most ze Spartakiádní směrem k ulici Boženy Němcové. Stavěl se také parkovací dům u nemocnice. Uzavřít ještě tuto strategickou tepnu by bylo pro řidiče velmi problematické," vysvětlil Jakobec.

Přímo v ulici Jeronýmova přitom sídlí hasiči, z protější Slovenské ulice zase vyjíždějí sanitky z nedaleké nemocnice. Výjezd na hlavní silnici v ulici Boženy Němcové je tak zejména v dopravní špičce pro běžné řidiče často problematický.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio