Sokolov připravuje pozemky pro rodinné domy

17. červenec 2020 10:05

Sokolov připravuje parcely pro výstavbu rodinných domů. Tento rok chce město začít budovat inženýrské sítě poblíž sídliště Vítězná.

Do budoucna by měla vzniknout nová čtvrť také na Jižním lomu. Město chce na přípravu pozemků využít dotace. „Už teď dokončujeme tři pozemky v ulici Karla Čapka. Dále vypisujeme výběrové řízení na firmu, která nám zasíťuje ulici Roháčova, vedle sídliště Vítězná, kde bylo dříve železniční vojsko,“ řekl nezávislý místostarosta Sokolova Jan Picka.

Na Vítězné by tak mělo být 11 parcel. Náklady na vybudování inženýrských sítí, veřejného osvětlení nebo třeba příjezdových cest se tam odhadují na deset milionů korun. Radnice má na tuto akci přislíbenou státní dotaci ve výši 800.000 korun.

Podle Picky by stavební práce měly začít letos na podzim a potrvají přibližně rok. Příštím rokem na podzim by město chtělo začít pozemky nabízet. Další desítky volných pozemků město připravuje na Jižním lomu. Jde o lokalitu, která je blízko centru a zároveň je nedaleko řeky Ohře, kde je cyklostezka i dostatek zeleně. Je i poblíž jezera Medard, které je již nyní oblíbeným rekreačním místem.

Město ale čeká na dotaci. V posledních letech se nové rodinné domy v Sokolově stavěly jen zřídka. Město je totiž obklopeno doly a není zde dostatek místa pro bytovou výstavbu. Jedinou větší lokalitou, kde domy přibyly, byly pozemky pod sídlištěm Vítězná.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související