Sokolov zavedl společné hlídky strážníků a policistů. Mají zvýšit bezpečnost v ulicích

2. červenec 2020 10:00

Město Sokolov zavedlo od 1. července společné hlídky strážníků a policistů. K posílení výkonu služby dochází kvůli zvýšenému počtu stížností občanů.

Lidé často volají na tísňové linky se stížnostmi na narušování veřejného pořádku v denních i v nočních hodinách, porušování pravidel občanského soužití a nedodržování některých obecně závazných vyhlášek a nařízení.

„Není možné, aby ve městě docházelo bez adekvátní reakce k soustavnému porušování práv slušných lidí na pokojný život. Pokud se to děje, a práva obyvatel města jsou závadovými osobami pošlapávána, bude na to Městská policie Sokolov ve spolupráci s Policií České republiky a s představiteli Města Sokolov náležitě reagovat,“ uvedl velitel městské policie Radek Neděla.

Neděla zároveň podotkl, že stejně, jako dochází k porušování pravidel občanského soužití, je některým občanům Sokolova lhostejné také dodržování čistoty na veřejných prostranstvích. „Děje se to hned v několika problémových lokalitách v katastru Sokolova, přičemž nejde jen o lokality takzvaně sociálně vyloučené,“ upozornil velitel strážníků.

Posílené hlídky by měly být k vidění například v ulicích Nádražní a U Divadla, kolem kina Alfa nebo na sídlišti Michal. Stranou ale nezůstanou ani městské parky, kam se přes léto uchylují lidé bez domova. O víkendech budou v noční době hlídky městské policie doplněny o psovoda Policie České republiky se služebním psem.

autor: nkr | zdroj: Městský úřad Sokolov; sokolov.cz
Spustit audio