Sokolov obuje tenisky a vyrazí sportovat

18. červen 2014

Kolečkové brusle, koloběžky i dětské kočárky - takové náčiní budou potřebovat stovky lidí od předškolních dětí po prarodiče v Sokolově. Celé město totiž ožívá tento týden sportovní akcí s výstižným názvem Sokolov v teniskách.

První ročník události vyvrcholí v sobotu sokolovským čtvrtmaratonem. Tečku za celým týdnem pak obstará tradiční soutěž ohňostrojů, na kterou se sjíždějí desítky tisíc lidí ze širokého okolí.

Myšlenka pořádat takovou akci vzešla z iniciativy studentského zastupitelstva, které se schází na půdě sokolovské městské policie. Začátek sportovního týdne patřil seniorům a hendikepovaným, středa byla vyhrazena nejmenším z mateřských škol a v závěru týdne je na programu takzvaná studentská olympiáda.

Jak vznik nápad Sokolova v teniskách? Proč se ve městě poběží zrovna čtvrtmaraton? A v jakých netradičních disciplínách školympiáda vlastně probíhá?

Odpovědi i na tyto otázky se dozvíte od ředitele závodu Lukáše Červeného a místostarosty Sokolova Ladislava Sedláčka, pokud si přehrajete záznam rozhovoru s moderátorem Radimem Jehlíkem.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio