Sokolov nechá vyměnit osvětlení stadionu, šatny opraví příští rok

19. říjen 2018 12:00
Zprávy

Město Sokolov nechá ještě letos vyměnit osvětlení nad ledovou plochou zimního stadionu. Současná světla vymění za úspornější. Na letošek byla naplánována také kompletní rekonstrukce hokejových šaten, kvůli potížím s projektem ji město nakonec zrealizuje až příští rok.

„Vybrali jsme firmu, která za více než milion korun na stadionu vymění osvětlení. Kromě úspory bude osvětlení navíc kvalitnější, pokryje stejnoměrně celou ledovou plochu. A navíc se bude moci využívat i při nějakých efektech doprovodného programu o přestávkách, případně před nebo po hokejovém zápase," uvedl starosta Jan Picka.

Ve špatném stavu jsou na sokolovském zimním stadionu hokejové kabiny. Město proto klubu přislíbilo jejich rekonstrukci. Z první verze projektové dokumentace ale vyšla oproti očekávání příliš vysoká cena. „Nechali jsme proto projekt přepracovat. Rekonstrukce šaten, které využívají jak děti a mládež, tak hokejový A klub Baníku Sokolov, bude stát 14 milionů korun," doplnil Picka.

Zatímco výměna světel potrvá asi jen pět dní, rekonstrukce šaten zřejmě zabere celé období mimo hokejovou sezonu. Stavět by se mělo začít v dubnu, nová sezona začíná zhruba v polovině července.

autor: Směna ČRo Plzeň | zdroj: ČTK
Spustit audio