Sobotní Noční linka: Šťastné manželství existuje

16. červenec 2022

Šťastné manželství není samozřejmost. Tak co to je? Štěstí? Náhoda? Výsledek tvrdé práce nebo věrné modlitby? 

Někdo říká, že dnes manželství není v módě. Dnešní mladí lidé se často do svazku manželského nehrnou a žijí spolu bez snubního prstenu. Je však mnoho manželských párů, kteří prožili nebo prožívají hezký vztah, a to po desítky let. Společně překonali a překonávají mnohé obtíže, které život přináší v mládí i ve stáří.

Co pomáhá podle vás dodržet vzájemný slib lásky, úcty a věrnosti? Jaký je podle vás recept na šťastné manželství?

Své zkušenosti a názory můžete psát na rohlas.cz/linka, kde si můžete také přečíst vzkazy ostatních. K dispozici je také email nocnilinka@rozhlas.cz a v době vysílání i telefon 731 800 900. V živém vysílání vás ráda uvítá Jarka Barboříková.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.