Sobotní kulturní echo

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Do klatovského kina Šumava můžete v 17 hodin zajít na sci-fi snímek Muž z oceli a ve 20 hodin na akční podívanou Red 2 s hvězdným hereckým obsazením - Bruce Willis, Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones, John Malkovich a další.
Stejné filmové představení je k vidění i v Sušici a nabízí jej kromě jiných i plzeňské multiplexy.

Televizní pohádka o moudrosti a lásce, která je navíc plná pěkných písniček - to je snímek Princové na draka, který v 21:15 nabízí letňák na plzeňském Lochotíně.

Letní kino v Dobřanech dává v půl desáté večer český film s Vojtou Dykem a Kryštofem Hádkem Signál. Kino Svět v Chebu promítá americký snímek Woodyho Allena Jasmíniny slzy. Kdo má rád horory na filmovém plátně, pak by měl vyrazit do kina v Sokolově na film Očista.

Úplně jinou atmosféru nabídne hudebně taneční večer v podání souboru Ensemble fiorello, který zahraje od 20 hodin na zámku v Manětíně. Zazní hudba, která se hrála na dvoře Ludvíka XIV.

V Karlových Varech od včerejška probíhá hudební festival Beethovenovy dny. Jde o cyklus mimořádných letních koncertů Karlovarského symfonického orchestru.

Tradiční kulturní akce na podporu ohrožené památky je připravena v Chotěšově. Tamní klášter zve od 14 do 24 hodin do svých prostor. K vidění bude šerm, divadlo, koncerty, prohlídky, program pro děti a mnoho dalšího.

Další tradiční akcí je Kašperskohorská pouť. Dvoudenní víkendový program je i letos pořádně nabitý.

A ted jedna pozvánka na Tachovsko. Návštěvníci nově opravených barokních zahrad zámku ve Svojšíně si dnes budou moci prohlédnout ukázky květinové výzdoby nebo ochutnat domácí marmelády. Na zámeckém nádvoří bude po celý den probíhat řemeslný jarmark a kulturní program, v zámeckém parku pak bude připraven zábavný program pro děti.

Vodní hrad Švihov na Klatovsku vás zve na speciální komentované prohlídky normálně nepřístupných venkovních prostor hradu, zaměřené na historické postupy stavění (včetně možnosti míchat maltu jako ve středověku. Návštěvníci se dozvědí mnohé o praktických postupech záchrany historických fasád i o metodách zkoumání historických stavebních materiálů. Termíny: sobota 3. 8. v 10:00, 12:00, 15:00; neděle 4. 8. v 10:00 a 12:00. Nutno předem objednat na www.hradsvihov.cz.

Spustit audio

Více z pořadu