Slavnostní tabuli umí nejlépe prostřít studenti ze Sokolova

29. leden 2014

V Městském kulturním domě v Domažlicích se uskutečnil 5. ročník regionální soutěže ve stolování. V konkurenci osmi přihlášených škol zazářili studenti ze Střední školy živnostenské v Sokolově, kteří se umístili na prvním místě.

Do soutěže se zapojily kromě Střední školy živnostenské ze Sokolova i školy z Plzně, Horažďovic, Mariánských Lázní, Boru u Tachova, Toužimi, Domažlic a ze Stodu. Úkolem studentů bylo v časovém limitu 2,5 hodiny prostřít slavnostní tabuli na zadané téma „Budoucnost počítačové techniky“.

Soutěžící pak museli správně vybrat vhodný inventář, sestavit menu a zvolit bezchybný postup při sestavování tabule. Porota hodnotila zejména nápaditost, čistotu provedení a znalosti studentů v oblasti stolování. Mezi prostřenými tabulemi porotu nejvíce zaujala tabule, kterou připravili studenti ze Střední školy živnostenské v Sokolově. Na její přípravě se podíleli Jan Lindner a Nikola Vaculovičová ze 3. ročníku oboru kuchař - číšník a Luboš Červeňák a Henrieta Nocarová ze 2. ročníku téhož oboru. Studenty na soutěž připravila učitelka odborného výcviku Ladislava Procházková a učitel Milan Louda.

Výsledky soutěže:
1. Střední škola živnostenská Sokolov
2. Hotelová škola Mariánské Lázně
3. Střední škola Horažďovice
4. Hotelová škola Plzeň
5. Střední odborné učiliště Toužim
6. Střední odborné učiliště Domažlice – pobočka Stod
7. Střední odborné učiliště Domažlice
8. Střední škola Bor

autor: Radim Jehlík
Spustit audio