Školy o prázdninách obsadili místo žáků stavebníci

8. srpen 2014

V letních měsících jsou v plném proudu rekonstrukce a opravy krajských škol. Karlovarský kraj na potřebné stavební práce vyčlenil pro letošní rok okolo 30 milionů korun.

Novou fasádu a zrekonstruovanou přístupovou cestu bude mít Gymnázium a obchodní akademie v Mariánských Lázních. Stavební akce přijdou na více než 4 miliony korun.

Žáci chebského a ašského gymnázia se dočkají vyměněných oken, v Aši navíc dojde k decentralizaci vytápění. Měnit okna se budou za téměř dva miliony také na Střední průmyslové škole keramické a sklářské v Karlových Varech.

„Během prázdnin se rovněž upravují prostory domova mládeže v Drahovicích pro přestěhování Pedagogicko-psychologické poradny v Karlových Varech. V Ostrově zrekonstruují elektroinstalaci na gymnáziu a tamní Základní škola praktická a základní škola speciální bude mít nově opravené sociální zařízení. Obě akce jsou celkem za téměř 4 miliony korun,“ doplnil náměstek hejtmana Martin Havel.

Čtěte také

Úpravy rozvodů ústředního topení čekají Dětský domov Mariánské Lázně, rekonstrukcí sociálního zařízení projde mariánskolázeňský Domov mládeže. V Dětském domově v Plesné provedou stavebníci odvlhčení budovy za 1,3 milionu korun.

Čilý stavební ruch panuje také v prostorách Prvního českého gymnázia Karlovy Vary. Výstavba západního křídla budovy patří k největším projektům Karlovarského kraje s dotací z ROP Severozápad. Celkové náklady včetně dotace a spoluúčasti Karlovarského kraje by měly dosáhnout 49 milionů korun. Kompletní dokončení projektu se plánuje na podzim příštího roku.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio