Školní exkurze letos obnovili na bio statku ve Valči

27. září 2021 09:30

Základní školy nejen v Karlovarském kraji obnovily v novém školním roce vzdělávací exkurze. V rámci environmentální výchovy jezdí například i na bio statek ve Valči. Ten každoročně na jaře a na podzim navštíví zhruba 1200 žáků z celého regionu.

Poslední dva školní roky zásadně ovlivnila koronavirová pandemie. Aby se žáci nemuseli učit z domova formou distanční výuky, provedly školy letos na začátku září preventivní screeningové testování dětí. Nejenže se žáci můžou učit znovu ve škole, ale vrátili se i na pravidelné školní exkurze.

Jak vypadá chov ovcí, jak se zpracovává jejich vlna, ale i to, jak a kde správně skladovat seno. To všechno se dozvědí žáci základních škol, kteří přijedou na exkurzi na bio statek do Valče na Karlovarsku.

Ten navštívilo v loňském školním roce kvůli pandemii nemoci covid-19 minimum dětí. Od září už jejich počet zase stoupá. Environmentální výchovu nejen na této farmě zásadně omezila koronavirová pandemie. Jakmile se ale žáci vrátili do lavic, mohli se vydat i na nové exkurze.

Poslechněte si reportáž!

autoři: Ivana Sedláčková , Radim Jehlík
Spustit audio