Sentiment stranou – Turbu to stále skvěle šlape!

11. listopad 2017

Po koncertech skupin Extra Band Revival a Burma Jones jsme připravili pro příznivce rockové hudby další hudební lahůdku – vystoupení legendárního Turba.

Kapela, která se na české hudební scéně pohybuje od počátku 80. let, a která se ve své tvorbě nechala inspirovat poprockovými velikány té doby, odehrála strhující koncert, na němž zazněly všechny její léty prověřené hity.

Kapela to neměla v průběhu své kariéry vůbec snadné, o své místo na české rockové scéně se musela prát – někdy sama se sebou, jindy zásahem vyšší moci. Připomeňme zákaz koncertování a vystupování v televizi v polovině 80. let, anebo úmrtí kapelníka, kytaristy, zpěváka a skladatele Richarda Kybice v květnu roku 2003. Všechny rány osudu jsou ale pryč, muzikanti na ně zapomněli a jsou tady pořád - muzikou se stále baví nejen oni, ale především jejich posluchači.

Na nostalgii nebyl čas, poctivou muzikou se bavili opravdu všichni. Turbo prostě jede a svým posluchačům má stále co říct. A pak, že to s těmi neodmazatelnými křížky na krku nejde…

Na koncertě v Českém rozhlase Plzeň se Turbo představilo v sestavě:
Miroslav Chrástka – kytara, zpěv
Jiří Lang – bicí, zpěv
Petr Bob Šťastný – baskytara, zpěv
Martin Laul – klávesy, zpěv

autor: Petr Vacek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.