Salát, tlačenka nebo krokety. Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat mnoha způsoby

Martin Havlík, učitel v Hotelové škole v Plzni na Borech a také šéfkuchař Gourmet klubu Bezejmenná poradí, jak vybírat kvalitní uzené maso a poradí i s nádivkou.

Uslyšíte recepty na vejce vařená na tvrdo - například na vaječné krokety nebo vajíčka s uzeným lososem a listovým špenátem, která vařili sedláci svým čeledínům v dobách vlády Karla IV.

Začíná období sázení květin, zeleniny a bylinek venku. Jak je ochránit před ranními mrazíky, když nemáme skleník nebo pařník? Tématu se věnuje plzeňský zahradník Přemysl Písař. Poradí, i jak půdu smysluplně využít a zvýšit si tak množství pěstované zeleniny.

Vracíte se po zimě na chaty a chalupy? Proč se vyplatí na jaře vyčistit komín, kde hledat plísně, jak likvidovat červotoče, který měl čas napadnout náš nábytek radí Tomáš Sysel z Institutu zdravého bydlení.

Hynek Dort, technik Územního svazu Českého rybářského svazu informuje o zarybňování západočeských vodních toků a nádrží. Sportovní rybáři se už teď mohou těšit na ryby v lovných velikostech, které se z chovných rybníků nyní do vod vysazují.

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio