Sádlo se škvarky a Škvarková pomazánka

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Škvarková pomazánka

Únor je doba zabijaček a masopustu. Celý únor budeme připravovat jídla typická pro toto období. V obou následujících receptech využijeme škvarky. O žádnou dietu se v tomto případě nejedná, ale tohle nemáme každý den. Pro jednou přimhouříme oko. Ono totiž jednou za čas není na škodu si pořádně „promastit“ svoje útroby.

Ingredience
  • Sádlo se škvarky
  • ½ l čerstvě vyškvařeného sádla se škvarky
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • ½ lžičky mleté pálivé papriky
  • sůl
  • Škvarková pomazánka
  • 300 g škvarků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce ostré hořčice
  • mletý pepř
  • sůl

Sádlo se škvarky

Čerstvě vyškvařené sádlo i se škvarky, na tenké plátky nakrájený česnek, majoránku, pálivou papriku a sůl promícháme a necháme ztuhnout. Mažeme na tmavý chléb a vhodně doplníme čerstvou zeleninou.

Škvarková pomazánka

Škvarky umeleme na masovém strojku, přidáme utřený česnek, jemně nakrájenou cibuli, hořčici, mletý pepř, sůl a dobře promícháme. Pomazánku mažeme na chléb a ozdobíme dle vlastní fantazie. Do pomazánky můžeme přidat i na kostičky nakrájené kyselé okurky a natvrdo vařená vejce.

Sádlo se škvarky
Miroslava Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň