S každým zápasem roste naše kvalita, shodují se slovenští volejbalisté Karlovarska

25. září 2023 15:30

Tým Karlovarska má v současném kádru dvojici slovenských reprezentantů. Druhým rokem působí v klubu univerzál Patrik Lamanec, už třetí sezonu zahájí v Karlovarsku smečař Jakub Ihnát.

Oba dva nám svěřily své dojmy z probíhající přípravy týmu na blížící se sezonu.

V rámci letní přípravy jste odehráli už několik utkání proti špičkovým domácím i zahraničním týmům. Co tyhle zápasy napověděly o kvalitě Karlovarska?

Jakub: Přípravné zápasy nám toho ukázaly hodně, samozřejmě především to, co nám aktuálně chybí a co musíme zlepšit.

Patrik: Družstvo prošlo proti minulé sezoně několika změnami, takže se stále formuje. Zápasy nám ukázaly, kde máme ještě rezervy a na čem můžeme stavět svoji hru. S každým zápasem roste naše kvalita.

Do jaké míry vám chybí první nahrávač Wessel Keemink?

Patrik: Wess nám chybí, už se těšíme, až družstvo doplní. Ale v přípravných zápasech se šance výborně chopil Honza Kasan. Zdravá konkurence v týmu určitě pomůže. A v tréninku Wesse dobře nahrazují i nahrávači z juniorky, kterým to v jejich růstu taky pomůže.

Jak se do mužstva zapracovaly zahraniční posily?

Jakub: Myslím, že se kluci zapracovali super, všichni jsou moc fajn. Navzájem si pomáháme a je vidět, že budeme dobrá parta.

Patrik: Velmi dobře, všichni zapadli do kolektivu, v šatně nechybí zábava a na tréninku zase kvalita.

S čím novým klukům pomáháte, aby se adaptovali v prostředí klubu?

Jakub: S novými hráči probíráme hlavně ambice klubu, které jsou jako každý rok ty nejvyšší. A s tím je spojený přístup k tréninku, do kterého chceme jít vždycky na sto procent, protože víme, že naši soupeři nespí a všichni nás chtějí porazit.

Jakube, jak vůbec berete konkurenci nových smečařů Marina Mareliče a Spencera Oliviera?

Jakub: Především nemůžeme zapomenout ani na mladého Pastrňáka, který udělal obrovský krok vpřed, a sám jsem zvědavý, jak zamíchá se sestavou. Konkurence je ale výborná věc, tahá nás vpřed, když logicky každý z nás chce hrát.

Co z aktivit v přípravě máte nejradši? A co byste naopak úplně vynechali?

Jakub: Nejradši mám, když se můžeme naplno věnovat posilovně, tedy nabírání síly na celou sezonu. Naopak zrovna nemusím běhání. Ale chválabohu náš nový trenér není zastáncem dlouhých běhů, takže je to v pořádku.

Patrik: Oblíbenou aktivitu v přípravě nemám, ale určitě tou méně oblíbenou je kondiční příprava. Ale tu bych nevynechal, protože vím, že má svoje místo.

autor: Radim Jehlík | zdroj: VK Karlovarsko
Spustit audio