ŘSD zahájilo stavební práce na D6 u Karlových Varů, řidiče čeká omezení

12. duben 2023 09:55

Na dálnici D6 mezi Karlovými Vary a Novým Sedlem začali ve středu 12. dubna dělníci s opravou vozovky. Nyní je uzavřený jízdní pás ve směru na Karlovy Vary, obousměrná doprava je vedena v pásu ve směru na Cheb.

Úsekem dlouhým téměř sedm kilometrů by měli řidiči projíždět s opatrností. Stavební práce skončí v první polovině června. Opravovaný úsek začíná přibližně 800 metrů před mimoúrovňovou křižovatkou u Globusu a končí zhruba půl kilometru za křižovatkou u Nového Sedla. Aktuálně tam dělníci frézují vozovku v jízdním pásu ve směru na Karlovy Vary.

Na dopravu budou dohlížet dopravní policisté. „Dopravní značení bude osazeno pouze na dobu nezbytně nutnou k provedení výše uvedených prací. Vzhledem k několika fázím opravy bude silniční provoz různě upravován a převáděn z jedné strany dálnice D6 na druhou, což vždy přinese částečné znemožnění použití sjezdů z dálnice na města Chodov-Loket a sjezd u Globusu,“ řekla policejní mluvčí Zuzana Churaňová.

Hlavní náplní stavby je výměna vrchní asfaltové vrstvy. „V místech největšího poškození, kterými jsou zejména větve mimoúrovňové křižovatky Jenišov u Globusu, dojde i k výměně ložné vrstvy,“ informovala Dana Zikešová z Ředitelství silnic a dálnic.

Stavba také zahrnuje pročištění odvodnění dálnice, opravu mostu a odstranění bezpečnostních rizik. Stavební firma změní i šířku jednotlivých jízdních pruhů podle nových nařízení, kdy se rozšíří zpevněná krajnice, což umožní bezpečnější odstavení vozidla u svodidel.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio