Recepty na překonání kocoviny. Některé jsou ovšem jen na vlastní nebezpečí

Některé tipy a rady z dob minulých jsou opravdu pouze na vlastní nebezpečí. Třeba ty, které mají postavit tělo na nohy po velkém flámu. Jednoduše nás mají zbavit kocoviny. Tady jsou.

Po flámu posnídejte vždy syrovou nastrouhanou bramboru. Účinný je také nápoj z povidel. Rozšlehejte je se skleničkou láku z okurek, dobře osolte a opepřete. Stejně tak pomůže ocet silně solený a pepřený.

A nakonec ještě mírnější způsoby, jak vyhnat alkohol z jater a doplnit tělu to, co mu schází. Jezte syrové zelí nebo kapustu a uvařte si silnou česnečku se sádlem. Jak ty starodávné rady poslouchám, mám pro vás také jednu. Pijte večer tak, abyste se ráno nemuseli z kocoviny léčit. Vaše Iva Hüttnerová.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.