První květnový víkend bude už tradičně v Karlových Varech patřit zahájení lázeňské sezony

2. květen 2023

Karlovy Vary se připravují na jednu z nejvýznamnějších kulturně-společenských událostí roku. Zahájení lázeňské sezóny proběhne letos od 5. do 7. května.

Tradiční žehnání pramenům, průvod zakladatele města Karla IV. a jeho početné družiny, řemeslný jarmark, tanec, divadlo a hudba všech žánrů, koncerty velkých hvězd, nová hraná prohlídka města. To všechno zažije lázeňská metropole o nadcházejícím víkendu.

Slavnostního žehnání pramenům se letos ujme papežský nuncius arcibiskup Jude Thaddeus Okolo. Velkolepý a oblíbený průvod družiny zakladatele města Karla IV. ztvární soubor Rytíři Koruny České.

Podrobný program Zahájení lázeňské sezony v Karlových Varech najdete zde.

Ve Smetanových sadech se uskuteční řemeslný jarmark s dětskými dílnami, na podiu v parku vystoupí mimo jiných Janek Ledecký, skupiny No Name a Verona. Otevřená bude Zámecká věž, kde pokračuje interaktivní výstava UNESCO.

Na Mlýnské kolonádě odehraje koncert Karlovarský symfonický orchestr. V ulicích města budou k vidění historické kostýmy, které vynese oblíbený Spolek panstva na tvrzi Žíželeves.

Do programu městských slavností se zapojují i další organizátoři. Tradičně je to společnost Thun 1794 se svými Jarními porcelánovými slavnostmi v Grandhotelu Ambassador Národní dům a na přilehlém prostranství. Hotel Thermal uspořádá první ročník první ročník festivalu Beer&Grill Fest.

Spustit audio