První halový mezinárodní turnaj flyballu v Česku se uskuteční v Nové Roli už příští víkend

4. duben 2024

Příští týden se ve městě Nová Role uskuteční událost, která nadchne všechny milovníky psů i sportu. První halový mezinárodní turnaj flyballu v Česku přivítá až 200 psů z pěti zemí, které se utkají o vítězství na flyballových dráhách.

Tým Flyvaryors, působící v Karlovarském kraji od roku 2016, se stal pořadatelem tohoto historického turnaje. Své místo ve flyballové špičce si vybudovali tvrdou prací a odhodláním. Nyní se mohou pyšnit pořádáním této významné události.

Flyball je sport i zábava pro temperamentní psy všech plemen. Dvě čtyřčlenná družstva se utkávají na dvou stejných flyballových dráhách, kde pes překonává skokové překážky a rychle naskočí na desku boxu, aby chytil míček a aportoval ho zpět ke svému psovodovi. Vítězí družstvo, které dokáže s nejrychlejším časem překonat všechny překážky.

Pět zemí, 200 psů a jedna hala

Mezinárodní halový turnaj se uskuteční o víkendu 13. až 14. dubna a bude hostit až 200 psů. „Máme přihlášených 30 týmů z pěti zemí včetně České republiky – z Polska, Maďarska, Německa a Velké Británie. Konat se bude ve sportovní hale v Nové Roli,“ sdělil hlavní trenér týmu Flyvaryors, Radek Motyčka.

Na akci je zvaná i veřejnost. Kapacita haly ale není tak velká, Flyvaryors proto umožní i live stream. „Nebude tam úplně velký prostor pro diváky. Domluvili jsme se, že budeme dělat live stream. Na našem youtube kanále poběží po celé dva dny turnaj na několik kamer.“

Na turnaji se objeví držitelé národních rekordů a absolutní špička ze zúčastněných zemí. „Jsme rádi, že doplníme tu nabitou první divizi i naším týmem, jakožto čeští rekordmani se tam taky zařadíme,“ prohlásil Motyčka.

První halový mezinárodní turnaj flyballu v Česku slibuje vzrušující zážitek jak pro účastníky, tak pro fanoušky tohoto dynamického a vzrušujícího sportu.

Spustit audio