Příští rok možná pojedou řidiči z Aše do Hranic po nové silnici

16. říjen 2013

Řidiči na Ašsku by se v budoucnu mohli dočkat opravené silnice do Hranic. Pokud Karlovarský kraj získá dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad, stavba začne na jaře příštího roku.

Karlovarské hejtmanství připravilo projekt na modernizaci úseku silnice vedoucí z Aše do Hranic o celkové délce téměř pěti kilometrů. „Podmínkou realizace stavby bude získání dotace z Regionálního operačního programu Severozápad. V současné době máme ukončené výběrové řízení na zhotovitele stavby a nyní čekáme na vyhlášení nových výzev,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Navrátil.

Modernizace se týká úseku silnice, který vykazuje celou řadu technických a dopravních závad. „V rámci modernizace se počítá nejenom s rozšířením a rekonstrukcí stávající komunikace, vybudováním opěrné zdi či rekonstrukcí mostu, ale také například s výměnou a doplněním bezpečnostních prvků či úpravou a obnovou svislého a vodorovného dopravního značení,“ upřesnil Navrátil.

Náklady na modernizaci silnice se pohybují ve výši 33 milionů korun. Předpokládány termín dokončení stavby je naplánován na konec příštího roku. Pokud by ovšem Karlovarský kraj s žádostí o dotaci neuspěl, stavba bude odložena.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio