Přírodní koupaliště Michal se pyšní křišťálově čistou vodou a jedním z nejdelších tobogánů

26. srpen 2023

Na okraji města Sokolova v Karlovarském kraji najdete krásné přírodní koupaliště jménem Michal. Lidé na něj míří za sportem, zábavou i odpočinkem. Vodní nádrž je vyhlášená svojí křišťálově čistou vodou, pozvolným vstupem do vody a dlouhou písečnou pláží. A také velkým počtem nejen vodních atrakcí.

Rozsáhlý areál vznikl po roce 2000 v rámci revitalizace území po hnědouhelné těžbě. Uhlí se tu těžilo už na přelomu 19. a 20. století. Nejprve v hlubinném dole a po roce 1980 v povrchovém lomu. V 90. letech byla těžba definitivně ukončena. Po nezbytných úpravách a napuštění vodní nádrže bylo v roce 2004 koupaliště uvedeno do provozu.

Kromě koupání v průzračně čisté vodě, tu na návštěvníky čeká i řada zábavních prvků a atrakcí, a to jak přímo na vodě, tak i mimo ni. K dispozici jsou různá hřiště a vodní skákadla. K nejnavštěvovanějším atrakcím patří vodní skluzavky a tobogán, který se řadí k nejdelším venkovním tobogánům v České republice.

Výška této atrakce je 12 metrů, přičemž převýšení od nástupu po vodní hladinu v dojezdovém prostoru činí téměř 20 metrů. Délka tobogánu je 190 metrů a délka trojskluzavky 117 metrů. Jízda po tobogánu trvá téměř 40 vteřin.

Celková kapacita areálu koupaliště Michal je až čtyři tisíce návštěvníků, kteří ho mohou v sezóně navštívit denně od 9:30 do 19:30. Před třemi lety vznikl v areálu také kemp pro až tři sta kempařů, který si rychle získal u turistů velkou oblibu.

Na koupališti Michal se často odehrávají také různé kulturní a sportovní akce. Konají se tu koncerty, různé závody na vodě i na souši a pravidelně tu promítá také letní kino.

Spustit audio